TIETOA MEISTÄ

   

 Matka alkoi äidin rakkaudesta

Hei, 
kiva kun vierailet Tiuhan sivuilla. Olen Jonna, 27-vuotias kahden lapsen äiti ja Tiuhan perustaja. Muutimme Ylöjärvelle muutama vuosi sitten ja sille tielle olemme jääneet. Perheemme arkea ilahduttaa myös Reno-koira, joka pitää huolen, että kotiin tultaessa meitä odottaa joko iloinen koira tai sohvatyynyjen väliin piilotettu koiran lelu.
Kuopuksen ollessa puolivuotias, yritin etsiä hänelle tuttinauhaa, joka olisi pehmeä ja tarpeeksi kevyt jotta pienikin jaksaisi nostaa tutin takaisin suuhunsa. Tärkeää minulle oli myös se, että löytäisin tuttinauhan, jossa olisi mahdollisimman vähän muovia. Muutaman kuukauden etsintöjen jälkeen luovutin ja päätin tehdä pari tuttinauhaa ruokapöydän äärellä. Jonkin aikaa tein tuttinauhoja omaan käyttöön kunnes huomasin, että tuotteiden suunnittelu ja valmistaminen oli vienyt minut mukanaan. Varmistus Tiuhan perustamiselle tuli joulukuussa 2018, kun sain ehdotuksen teettää joulukortteja piirtämistäni eläimistä. Tuttinauhojen ihailu ja korttien yllättävä kysyntä rohkaisivat alkaa yrittäjäksi äitiysloman ohella.

 Mikä Tiuha?

Tiuha sai nimensä leikkisästi tuttinauhojen mukaan, tuttinauha. Tiuha on alkuvuonna 2019 perustettu yhden naisen yritys. Tuotteet valmistetaan kotimaisena käsityönä Ylöjärvellä kodissamme sijaitsevassa työhuoneessa. Tuotteiden ideointi tapahtuukin usein arjen pyörteissä ja tuotteita testaillaan koko perheen voimin. Käsityönä valmistettuja tuotteita tällä hetkellä ovat tuttinauhat, harsot, pyyhkeet ja asusteet, joiden materiaalina on pääsiassa puuvilla. Tuttirenkaat ja kiinnitysklipsit ostan kotimaisilta toimijoilta ja kankaat puolestaan tulevat Saksasta ja Suomesta. Kuvitan valikoimasta löytyvien postikorttien ja julisteiden eläimet perinteisesti puuväritöinä ja valmiit työt painetaan nykyiseen muotoonsa. 
  Tuotevalikoimaan kuuluu tällä hetkellä tuttinauhoja, pyyhkeitä, harsoja, asusteita, heijastimia, kortteja sekä tauluja. Pyrin luomaan uusia tuotteita toiveiden ja resurssien mukaan. Kierrän välillä erilaisissa tapahtumissa ja myyjäisissä Pirkanmaan alueella, joista erikseen ilmoitan sekä verkkosivuilla, että sosiaalisessa mediassa.
Löydät meidät myös Facebookista sekä Instagramista
 
Tervetuloa mukaan tarinaan!